Ketogén húspogácsa
Ma nem volt kedvem, erőm bonyolult ételhez, meg amúgy sincs étvágyam (influenzaszerű valami), ezért csak ketogén húspogácsát készítettem, amit simán el lehet „rágcsálni”, ha mégis nagyon megéheznék.
A darált húshoz tettem a nagyon apróra vágott vöröshagymát, pépesített fokhagymát, bőven sóztam, jól megborsoztam, 1 tojást tettem hozzá, és, hogy legyen, ami felfogja a nedvességet, tettem hozzá egy kis kókuszlisztet. Abszolút nem érezhető benne, viszont az állagán rendkívül sokat javít.
Kicsi és laposabb pogácsákat formáztam, majd zsírban kisütöttem a legmagasabb hőfokon, hogy kissé megpiroljon. Sütés közben 2-3-szor megforgattam, hogy mindkét oldala kellően megsüljön.

Nagyon finom lett, jó étvágyat, ha elkészíted
Amiből készült:
700 g darált sertés lapocka – 1352 kcal, f: 131 g, zs: 87,6 g, ch: 0 g
1 db tojás – 76 kcal, f: 6,7 g, zs: 5 g, ch: 0,4 g
60 g vöröshagyma – 24 kcal, f: 0,7 g, zd: 0,1 g, ch: 4,6 g
9 g fokhagyma – 13 kcal, f: 0,6 g, zs: 0,1 g, ch: 3 g
20 g kókuszliszt – 47 kcal, f: 3,8 g, zs: 1,6 g, ch: 4,2 g
50 g zsír a sütéshez, ebből 20 g-ot szívott fel a húspogácsa – 186 kcal, f: 0,1 g, zs: 19,8 g, ch: 0 g
só, őrölt bors
Az egész 16 db lett 570 g: 1696 kcal, f: 142,7 g, zs: 114,2 g, ch: 12,1 g
.-.-.-.-.-.-.-..-.-.
Ebédnek 4 db-ot ettem meg (140) g:
424 kcal, f: 36,7 g, zs: 28,5 g, ch: 3 g
Kalóriaszázalékos megoszlás:
34% fehérje, 62% zsír, 4% ch
|