Hagymás sült tarjaszelet majonézes tojással
Szeretem az ilyen gyorsan összedobható ételeket, mint amit most is hoztam:
A 2 vastag szelet tarjafilét sóztam, borsoztam, őrölt köménnyel megszórtam, majd egy pont akkora nagyságú tapadásmentes kislábasba tettem, amibe belefért. Aláöntöttem fél dl vizet. Tetejére halmoztam aprítva egy kis maradék zöldpaprikát, fél vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, majd a zsírt.

Fedő alatt közepes hőfokon pároltam 1 órát. Félidőnél megfordítottam a húsokat, így a zöldféle alulra került. 1 óra elteltével levettem a fedőt, és magas hőfokon addig pároltam/sütöttem (kb. 20 perc), amíg csak a kellő szaft maradt a hús alatt. Közben rázogattam, ne égjen le, és időnként megfordítottam.
A tojásokat keményre főztem, amikor kihűlt, felkockáztam. Egy kis tálkába tettem a majonézt (ez most bolti, nem volt kedvem ilyen kevés mennyiségnek nekiállni, hogy sajátot készítsek), tejfölt, kevés sót és őrölt borsot, jól kikevertem, majd a tojásdarabokat is hozzákevertem. Egy kis zellerzölddel díszítettem.

...és kész is a finom ebéd, vagy akár vacsora.

Jó étvágyat, ha elkészíted 
Amiből készült a 2 adag étel (számolás Yazio-val):
Sült tarja:
450 g (2 szelet) Sertéstarja (nyers) – 594 kcal, f: 84,2 g, zs: 25,7 g, ch: 0 g
60 g Zöldpaprika – 12 kcal, f: 0,5 g, zs: 0,1 g, ch: 2,8 g
70 g Vöröshagyma – 28 kcal, f: 0,8 g, zs: 0,1 g, ch: 5,3 g
9 g Fokhagyma – 13 kcal, f: 0,6 g, zs: 0,1 g, ch: 3 g
40 g Sült sertészsír(Tepertő Kft.) – 371 kcal, f: 0,1 g, zs: 39,7 g
só, őrölt bors, őrölt kömény
Összesen a 2 adag: 1019 kcal, f: 86 g, zs: 65,6 g, ch: 11,1 g
Majonézes tojás:
2 db tojás – 152 kcal, f: 13,4 g, zs: 10,1 g, ch: 0,7 g
40 g majonéz – 256 kcal, f: 0,4 g, zs: 27,2 g, ch: 2,2 g
100 g 20%-os tejföl – 203 kcal, f: 2,7 g, zs: 20 g, ch: 3,9 g
só, őrölt bors
Összesen a 2 adag: 611 kcal, f: 16,5 g, zs: 57,3 g, ch: 6,8 g
1 adag Sült tarjaszelet majonézes tojással:
815 kcal, f: 51,2 g, zs: 61,4 g, ch: 8,9 g
Kalóriaszázalékos megoszlás:
25% fehérje, 71% zsír, 4% ch
|