Rántott csirkecomb sült zellerrel ketogén módra
A zellert megpucoltam, hasábokra vágtam, sós vízben roppanósra főztem, leszűrtem, kiterítettem egy tányérra hülni.

Az egész csirkecombot 4 darabra vágtam, sóztam. Egy tányérba ment a tojás, a másikba a reszelt parmezán és a mandulaörlemény keveréke.

A húsokat először a tojásban forgattam meg, majd a parmezános mandulába, és az Air Fryerbe helyezett papírtálcába raktam a bőrös résszel felfelé. Megspricceltem sütésálló oliva olajjal.

170 fokon 15 percig sütöttem, majd megforgattam a húsokat, megspricceltem ezt az oldalt is olajjal, és ment vissza még 15 percre 170 fokon. Az idő letelte után újra megforgattam a húsokat és sütöttem még 200 fokon 5 percig.
Amikor készen lett tányérra szedtem, és a helyére pakoltam a zellerhasábokat. 200 fokon 10 percig sütöttem.

Ezzel kész is a nagyon finom ebéd, jó étvágyat, ha elkészíted 
Amiből készült (számolás Yazio-val):
1 egész csirkecomb 224 g – 44 g csont = 180 g csirkecomb bőrrel (nyers) Kalóriaguru– 344 kcal, f: 31,1 g, zs: 23,2 g, ch: 0 g
Fél tojás 26 g – 38 kcal, f: 3,3 g, zs: 2,5 g, ch: 0,2 g
25 g Parmezán (Grana Padamo) – 100kcal, f: 8,3 g, zs: 7,2 g, ch: 0 g
25 g Mandulaliszt (magörlemény – Paleolit) – 155 kcal, f: 4,8 g, zs: 13,8 g, ch: 2,3 g
10 g Oliva olaj – 82 kcal, f: 0 g, zs: 9,1 g, ch: 0 g
120 g Zeller – 19 kcal, f: 0,8 g, zs: 0,2 g, ch: 3,6 g
só
1 adag ebéd összesen:
738 kcal, f: 48,3 g, zs: 56 g, ch: 6 g
Kalóriaszázalékos megoszlás:
27% fehérje, 70% zsír, 3% ch
|