Tejszínes kelbimbó főzelék
Ma egy könnyű, gyorsan elkészülő főzelékfélére vágytam a tegnap sütött húspogácsa mellé, és mivel volt a mélyhűtőben kelbimbó így azt készítettem.
A kelbimbót annyi sós, őrölt borsos, őrölt köményes vízben tettem fel főni, ami éppen ellepte. Egy másik kis edényben kókuszzsíron megfuttattam a pépesített fokhagymát, és hozzáöntöttem a kelbimbóhoz. Főzés közben az elpárolgott vizet pótoltam. Amikor megpuhult, a felét kivettem egy tálkába, és pépesítettem botmixerrel, ezzel sürítettem be a főzeléket. A maradék nagyobb egész kelbimbókat feleztem. Végül felöntöttem a tejszínnel, jól átforraltam, és kész is lett a finom főzelék.

Jó étvágyat, ha elkészíted 
Amiből készült (számolás Yazio-val):
200 g kelbimbó – 84 kcal, f: 6,2 g, zs: 0,4 g, ch: 9,6 g
15 g kókuszzsír – 129 kcal, f: 0 g, zs: 15 g, ch: 0 g
4 g fokhagyma – 6 kcal, f: 0,3 g, zs: 0,1 g, ch: 1,3 g
25 g 30%-os cukrozatlan habtejszín – 73 kcal, f: 0,6 g, zs: 7,5 g, ch: 0,8 g
só, őrölt bors, őrölt kömény
Összesen 2 adag: 293 kcal, f: 7,1 g, zs: 22,9 g, ch: 11,7 g
1 adag Tejszínes kelbimbó főzelék 2 db (100 g) Húspogácsával:
358 kcal, f: 21,4 g, zs: 25,7 g, ch: 7,4 g
Kalóriaszázalékos megoszlás:
25% fehérje, 67% zsír, 8% ch
Ma már 9,20-kor „ebédeltem”, mert megéheztem. Általában 13 és 19 óra között eszek 2-szer, de most, hogy beteg vagyok, antibiotikumot szedek, kissé felborult a szervezetem. Mivel nincs semmi kőbe vésve, így mindig a test jelzéseit figyelembe véve étkezem. Aztán, ha jól leszek, megy minden tovább a megszokott medrében....
A szénhidrát ugyan nem sok, de a százalékos arány viszont nem a legjobb, így a következő étkezésnél javítok rajta...
|